Produkty
Informace
Na paštičku potřebujeme:
bůček 1 kg
maso na zapečení 0,5 kg (kachní stehna, kuřecí stehna, krůtí stehna, vepřová plec)
játra na jemno 0,3 kg
játra na kostičky 4x4mm 0,2 kg
vývar 450 ml
smetana 30% 250 ml
vajíčka 2 ks
smažená cibulka 40 g
Postup:
Bůček nakrájíme na kostky a dáme vařit a vaříme 40 minut.
Maso na zapečení narájíme na kostičky 1x1 cm osolíme lehce podlijeme vodou a dáme zapéct do trouby při teplotě 180 C na 40 min
Játra očistíme a část jich nakrájíme na kostičky 4x4 mm, zbytek rozmixujeme mixerem najemno.
Vařený bůček rozmixujeme najemno,přidáme smaženou cibulku, paštikové koření ,vajíčka, sůl, smetanu a vývar a rozmixujeme najemno.
Přidáme játra najemno a mixerem promícháme.
Nakonec přidáme játra na kostičky a a upečené maso včetně výpeku.
Vše promícháme.
Paštiku dáme do pečící formy a a pečeme při teplotě 180 C cca 60 minut.
Necháme vychladit a podáváme jak je libo.
Do paštiky můžeme přidat madle (drcené,plátky),brusinky,rozinky nebo co Vám chutná.
Recepty
Na paštičku potřebujeme:
bůček 1 kg
maso na zapečení 0,5 kg (kachní stehna, kuřecí stehna, krůtí stehna, vepřová plec)
játra na jemno 0,3 kg
játra na kostičky 4x4...
Na 4 porce budeme potřebovat:
1 balení kuskusu
1/2 kuřete
1 cuketa, 1 červená paprika, 3 rajčata, olej
Vepřová pečeně s česnekovým dekorem a bramborovou kaší
Na 4 porce budeme potřebovat:
1 kg vepřové pečeně
Krůtí na hořčici se šťouchanými bramborami
Na 4 porce budeme potřebovat:
4 plátky krůtích prsou, olej, brambory, máslo
Na 4 porce budete potřebovat cca:
1/2 kg vepřové kýty